Despre…

“Sega e un om al întrebărilor. Un om liber. A lucrat 12 ani în publicitate, le-a făcut pe toate creativele, inclusiv regie de reclame. În 2008, a predat ultima emisie şi ultima îndoială şi a plecat spre Miazăzi în căutarea unui Dumnezeu… După ce i-a fugărit pe toţi Dumnezeii, Sega s-a apucat să scrie cartea. Am citit jumătate din ea într-o noapte. 250 de pagini într-o noapte, atât de rău m-a arestat Namaste, povestea unui om frumos şi sincer, căruia nu i-a fost ruşine nici să se întrebe şi nici să mărturisească ce şi-a răspuns.

Brad Florescu - Tedoo

O călătorie ca a lui Sega are întotdeauna un început, dar niciodată un sfârşit. Au trecut luni de când tânărul român părăsea un Bucureşti mirosind a tei şi pleca spre o Indie necunoscută şi, implicit, înfricoşătoare. Treptat-treptat, Sega a realizat că nu de lumea exterioară trebuie să ne temem, ci de monştrii care-şi au bârlog în sufletele noastre. Povestea lui Sega nu se petrece în India, ci într-o altă galaxie, unde gândurile şi sentimentele se ciocnesc violent unele de altele. Unele stele se nasc din neant, altele îngheaţă pentru totdeauna. Adânc în măruntaiele acestei galaxii interioare şade pitit Adevărul. Odată găsit, nu mai există cale de întoarcere.

Îi mulţumesc lui Sega pentru imensa generozitate de a ne lua cu el pe acest drum, purtându-ne în buzunarul robei lui stacojii, ferindu-ne de demoni şi hrănindu-ne cu grăunţe de înţelepciune. Ca editor al TEDOO, sunt onorat să fi găzduit începutul acestei poveşti care, sunt convins, va naşte un fenomen. Sper ca o editură din România (şi, de ce nu, mai multe din străinătate) să continue ce am început noi aici. O poveste ca aceasta nu se naşte în fiecare zi. La 80 de ani după Maitreyi-ul lui Eliade, romanul lui Sega s-ar putea supranumi Maitrezi. Namaste, Sega.”

Brad Florescu, editor TEDOO

 

Andreea Raicu citind NamasteSunt cărți de care nu te poți desprinde. Te folosești de fiecare pauză pe care o ai pentru a mai citi măcar o pagină. Așa a fost în cazul meu cu Namaste...”

Andreea Raicu – AndreeaRaicu.ro

 

“You’re not just writing for yourself, but also for those friends and strangers you met on the road.”

Lou, călătoare

 

Dragoș Rouă“Lucrurile bune sunt cele care se fac încet. Lacurile cele mai cuprinzătoare sunt cele formate picătură cu picătură. Întinderile lungi ascund cele mai multe secrete. La fel e și prima parte din Namaste, pe care am citit-o. Peste 250 de pagini rotunde, cizelate, șlefuite până se încheagă într-un mecanism complet, coerent, luminos. Nu e o carte scrisă între două avioane, în pauzele dintre căutarea cupoanelor de reducere la următorul hotel. E o scriitură abundentă, dar odihnită. E o poveste suficient de reală ca să îți gâdile simțurile când o citești, dar suficient de profundă pentru a te priponi o noapte întreagă în fața întrebărilor incomode pe care le-ai ocolit atâta vreme.

E un dar pe care Sega ni-l face cu generozitatea unică a celui care a cunoscut nemijlocit întunericul cel mai apăsător al conștiinței dar și culmile extazului și libertății.”

Dragoș Rouă – DragosRoua.com

 

“Sega este un publicitar talentat, de multe ori făcând apel la ‘meseria’ sa pentru a transmite stări, emoții, imagini, culori, mirosuri. Este însă și un scriitor talentat, alternând poveștile de călătorie cu inserții filozofice interesante, cu meditații și dialoguri interioare. Este un vizionar, este și un om simplu, este un geniu și un nebun, cum vor spune mulți.”

Ioana Budeanu – IoanaBudeanu.com

 

‎”Nu este o rețetă a cunoașterii, nu propovăduiește pompos ‘așa da’-uri. Oferă doar alternativa și apasă butonul acela al conștiinței amorțite; cartea aceasta face loc – iubirii, speranței, toleranței, înțelegerii, și aruncă peste bord balastul îndoielii.”

Angela, cititoare

 

“Cert este pentru mine un lucru: nu toți oamenii au curajul asumării unui drum în întregime necunoscut, cu care să schimbe definitiv un mod de viață comod, dar nesatisfăcător din punct de vedere interior. Este apăsătoarelungă și pe alocuri tristă calea, e-adevărat, dar oferă, în schimb, șansa unei libertăți pe care nu o poți aprecia altfel, decât zămislind-o și trăind-o”

Andreea, cititoare

 

“Recitesc totul cu mare plăcere. Am citit fragmente din blogul tău chiar atunci, la momentul când lucrurile se întâmplau… Mă cuprinde o liniște profundă acum, când citesc aceste rânduri.”

Mihaela Pleșoiu, cititoare

 

“Allan Watts se mira în legătură cu un prieten care plecase în India pe urmele unei călătorii spirituale spunând: ‘ai nevoie de o calatorie spre tine însuți, este tot ceea ce ai nevoie’.

Vorbele astea m-au intrigat. Cât de greu este să faci călătoria asta spre tine însuți fără un guru, fără stimulii experienței directe în căutările tale! Fiecare avem calea noastră. În urma unei mari suferințe se deschide singură. Alteori simțim nevoia să căutăm, nu putem ajunge la noi înșine până nu facem ocoluri lungi și nu experimentăm. Experiența lui Sega face parte din această ultimă categorie. În general se întâmplă oamenilor tineri mânați de un foc lăuntric de a afla lucrurile înainte de vremea lor.

Uneori (rar) nu e nevoie sa facem altceva decât să ne eliberam de puterea rațiunii si gustăm acele momente ale Prezentului care sunt poarta spre eternitate și care ne fac să apreciem prin toți porii minunea de a fi în viață, sub această formă și în acest Univers.

Sega, cu siguranță aș vrea să citesc despre tot ceea ce ți s-a întâmplat! Povestești minunat.”

Carissa, cititoare

 

“Citesc și pentru a vedea și înțelege ce se întâmplă cu cei din generația mea – ce experiențe aleg, de ce limite se izbesc, le semăn, nu le semăn, eu unde ma aflu? Iată că nu ai scris doar pentru a te revela pe tine, ci pentru a-i sprijini și pe ceilalți să o facă.”

Firuța, cititoare

 

“Mărturisesc de la început. Nu am citit cartea. Dar cum îmi place să-mi dau cu părerea despre orice, am să încerc o recenzie doar uitându-mă la copertă. Oricum, pe tipul de pe copertă îl știu de vreo 20 de ani, deci ‘expertiza’ nu e în mod absolut habarnistă.

Am auzit că Namaste vorbește de fapt despre două călătorii. Una în timp și spațiu, așa cum îi șade bine unui personaj cu capul în nori, de unde vânturile vieții îl suflă ușor spre alte continente, și alta în interior, către acel loc sacru din care, odată cu vârstă, se aude din ce în ce mai puternic un cântec de leagăn. Un cântec ce ne amintește despre cum a început totul.

Sunt sigur că dacă ar fi fost vorba doar de prima călătorie, nu s-ar fi strâns atâtea persoane în jurul lui Sega / Namaste. Așa cum pentru fiecare frecvență a unui miros sau gust există în noi un receptor specific cu care rezonează, la fel și ceea ce a scos Sega din interior rezonează cu ceva din noi. Ceea ce există în el există și în noi, simțit în proporții diferite, în funcție de percepția fiecăruia. Probabil că experiența percepută de el și răscolită de vârtejul imaginației lui ne poartă foarte ușor într-o altă dimensiune, superioară. Și așa cum i-am spus ieri, [12 iunie 2012,] cred că dorința lui de a ajunge în acel loc sacru plin de iubire a produs acest rezultat .

Sega, te felicit pentru curajul de a plonja, din nori, tocmai în adâncuri. Se spune că energia iubirii este cea mai puternică din univers. Și odată conștientizată, și automat amplificată, trebuie manevrată cu blândețe, în echilibru perfect, altfel se întoarce asupra noastră, pentru a-și găsi echilibrul.”

Chronus, necititor (dar prieten)

 

“Mi-a placut mult cartea lui Sega, mi s-a lipit de mână de la primele pagini. E o carte scrisă cu inima pe masă, iar asta face din ea, cel puțin din punctul meu de vedere, mai mult decât un jurnal de călătorie sau de ‘aventuri spirituale’. Am făcut alături de el meditație dinamică, i-am trăit spaimele și bucuriile, m-am luptat și eu cu demonii lui, ba chiar mi-a dat o perspectivă interesantă despre ce se petrece în mintea unui barbat (noi, femeile, de foarte multe ori nu înțelegem nimic!). Merită cumpărată. Namaste, Sega, bravo ție!”

Lidia, cititoare

 

“…O carte biografică, scrisă la persoana I, într-un ritm captivant, care te ține continuu cu sufletul la gură fiindcă te convinge, încă din primele pagini, că merită să-i descoperi povestea! O carte care își determină cititorul să admire sincer curajul autorului de a se rupe de civilizația noastră, europeană, cu privilegiile și confortul ei, pentru a călători departe de casă, în căutarea adevărului personal și a iubirii absolute! V-o recomand sincer și aștept nerăbdătoare volumul 2!”

Liana, cititoare

 

“O carte cumpărată la Cluj, citită la București pe nerăsuflate. O carte scrisă într-o manieră care te face să crezi că stai la taclale cu personajul și îți povestește ce a trăit acolo. Foarte vie cartea.”

Irina, cititoare

 

“Cӑlӑtoria din exterior spre interior e mereu una fascinantӑ, extrem de ȋnfricoșӑtoare, dar mai ales intimӑ. Iar Sega ne oferӑ o confesiune sincerӑ și nelipsitӑ de umor. O oglindӑ ȋn care sӑ ne privim reflexiile și ocazia de a ne ȋnfrunta demonii, dacӑ vom avea curajul sӑ stingem lumina… Romanul de aventuri spirituale în India a avut un efect total neașteptat asupra mea. Cum e posibil ca niște simple cuvinte să-ți zvârcolească trupul, sufletul într-o asemenea manieră? Chiar dacă eram conștientă de efectul de catharsis al lecturii, de data asta a fost altfel, o purificare aproape brutală, prin intensitatea ei… Namaste!

Elena Silvana Potocean

 

“Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc! Pentru lectură. Pentru sinceritate. Pentru că după ce am citit ultima pagină am plâns și mi-am dat seama cât de triști suntem, cât de închiși între reguli și limite, cum trăim tot timpul în lumea lui ‘nu se cade… trebuie… așa e bine…’. Trăim pe repede înainte și uităm de sufletul nostru. Și, deși uneori conștientizăm asta, ne este teamă să facem pasul pe care tu l-ai facut. Felicitări pentru curaj! Felicitări pentru scriitură! Aștept cu nerăbdare continuarea!”

Georgeta, cititoare

 

“E cea mai bună carte scrisă de un autor român, citită de mine până acum. Cuprinde tot ce contează pe lumea asta.”

Anca, cititoare

 

“Beloved Sega… Zbuciumul, întrebările, focul, dezamăgirile, zborul, căderea și toate trăirile pe care tu le-ai înghesuit între coperțile acestea (de fapt între obrajii tăi..!) nu sunt doar ale tale. Ăsta e farmecul obsesiv al cărții tale… Tu ești doar mesagerul miliardelor de suflete chinuite de aceste zbateri, dar ai avut puterea, dăruirea și inteligența dublată de umor să ni le zugrăvești astfel încât să le contemplăm. Citindu-te, noi ne citim pe noi. Râzând, noi râdem de noi. Plângând, noi ne plângem propriile suferințe… Cartea ta e măreață pentru că tu ai depășit “cercul nostru strâmt” și ai reușit să ne scrii nouă despre noi. Îți mulțumesc cu sufletul deschis în numele tuturor.”

Delia, cititoare

 

“…Puțină visare, puțină magie, puțină exaltare, emoție și încă ceva, o stare dulce ca o amintire din copilărie pe care însă nu o pot descrie pentru că e atât de specială și de nouă încât nici eu nu o înțeleg pe deplin. Cam așa mă simt când citesc ce ai scris. SUPERB! Îți mulțumesc pentru tot.”

Alchemic Journey

 

“M-a pus Ducu să îi citesc din cartea ta […] Dar tu înțelegi ceva, Ducu? Înțeleg tot! Și ce simți când înțelegi? Dorul lui Sega… Pentru el, scrii cel mai frumos din lume.”

Roxana, mama lui Ducu (5 ani)

 

“Nu aș fi crezut vreodată că o carte despre meditație și introspecție o să îmi placă așa mult. Dar, de la prima la ultima pagina, cartea de față a fost una a surprizelor (plăcute) pentru mine.”

Miss Valery (pentru Serial Readers)

 

“Când m-am întâlnit cu el să-mi dea un autograf pe romanul pe care l-a scris despre aventurile spirituale în India, i-am spus că încă nu i-am citit cartea și că citesc ‘Puterea Prezentului’ a lui Eckhart Tolle. Mi-a răspuns,ușor intrigat, ‘dar eu nu sunt un învățător, romanul meu este despre aventurile mele din India’.

Prietene, probabil că nu ești… încă un învățător… dar romanul tau Namaste (Un Roman de Aventuri Spirituale în INDIA)…. m-a captivat de la prima și până la ultima pagină și mi-a făcut vacanța de Crăciun mai frumoasă. De la ‘Invitația la Vals’ a lui Mihail Drumeș (pe atunci aveam 17 ani ), nu am mai fost atât de captivat de un roman!!!!

Namaste ♥”

Sorin Stan

“Ți-am citit primul volum cu emoție, m-am amuzat, dar și întristat uneori. O carte reușită! Al doilea volum e răscolitor. […] Greu de exprimat în cuvinte emoțiile.”

Tatiana, cititoare

“Vă recomand cu drag cel de-al doilea volum din seria Namaste, un roman de aventuri spirituale în Nepal. Pentru cei care nu știu despre ce este vorba le promit că vor descoperi o scriere a unui om frumos ce a plecat în lume, rupând legătura cu capitala noastră aglomerată și cu viața de tip occidental, pentru a se (re)descoperi pe sine. Modest, sincer și cu o mulțime de întrebări în tolbă, Sega te ia cu el în căutarea adevărului personal, fără a avea pretențiile vreunui cunoscător, aruncându-se cu totul în tumultul căutărilor răspunsurilor ce se lasă cu greu descoperite…”

Marius Popa, prieten și muzician

 

“Am terminat de citit și partea a doua. Mi-a plăcut la fel de mult ca prima…Poate chiar mai captivantă și cu o notă mai ‘serioasa’.”

Adela, cititoare

 

Namaste – un roman de aventuri spirituale în India – a fost ultima carte citită înainte de a porni înspre Asia pe două motociclete. Ne-au răscolit binișor ideile despre cum se va contura traseul nostru de data asta. Deși plăcerea e mai mare atunci cand ținem o carte de hârtie în mână, o să savurăm la fel de tare continuarea aventurilor lui Sega în Nepal în varianta electronică; Nepal e un loc la care visăm cu ochii deschiși. Scrise într-un ritm alert și atât de intim încât te provoacă să te uiți adânc în tine, recomandăm aceste două cărți cu multă căldură!”

Into the World

 

“Am călătorit odată cu tine, cu emoție, cu umor, cu îndoieli și cu vise. A fost una dintre acele cărți pe care le-am citit cu nerăbdare și cu tristețe că se termină.”

Oana, cititoare

 

“Aventurile nepaleze sunt ceva mai dure ca acelea trăite în India. Am simțit deriva și încercarea de a găsi un sens în tot ceea ce faci.

Meditația în tacere (nobilă – n.r.), o practica atât de veche pe orice continent, este și cea mai grea dintre toate. Ai descris incredibil de bine fiecare stare. Le-am trăit odata cu tine. Tăcerea este menită să te readucă în contact cu partea divină din tine.

Îmi place maniera în care scrii. Și am vazut că fanii tăi spun același lucru. Ne acaparează lectura și fiecare cuvânt în parte pictează imagini. Este minunat să poți face un om să picteze cu imaginația lui imagini din locuri prin care nu a trecut. […]

Îți mulțumesc pentru aceasta călătorie, Sega. A fost o bucurie sa vizitez Nepalul cu tine și abia aștept să mai dau o tura și prin India…”

Monica L., cititoare

 

“Astăzi am terminat de citit cartea despre călătoria în Nepal și de atunci nu contenesc să îmi pun tot felul de întrebări și să îmi doresc să mă cunosc mai bine, să nu mai fug de mine.

Unul din primele efecte pe care le-am resimțit citind a fost că mi s-a modificat percepția asupra timpului, întrucât trei sferturi din carte le-am citit dintr-o răsuflare (am trei fete – cea mai mică de 5 luni) și nu stiu cand a trecut timpul citind, parcă m-am închis într-o buclă temporală. Un alt efect este că vreau să o citesc din nou… E o carte care cheamă și, pentru că nu cred că ești un tip care așteaptă laude, ci doar caută adevărul, îți voi spune că sufletul meu a simțit asta, căci dincolo de cuvintele pe care le-ai scris e o comoară după care merită săpat.”

Nicoleta D., cititoare

 

“…Nu am mai putut-o lăsa din mână, am deschis-o la întâmplare în diverse locuri și de fiecare dată, privirea îmi cădea pe câte un pasaj care parcă mă făcea să alunec într-un fel de stare de visare și contemplare. Erau adevăruri pe care le-am ignorat atâta vreme, lucruri uimitoare la care nu mă gândisem sau pe care nu voiam să le recunosc. Am cumpărat primul volum și, în continuare, acasă, am avut același șoc încă de o mulțime de ori. Poate pe tine nu te-a iluminat experiența ta la Pune pe cât ai fi vrut, dar, dacă îmi e permis să spun asta, pe mine da, mai mult decât aș fi crezut că e posibil citind o carte. Au fost zilele cu cele mai multe epifanii din viața mea, deși e ciudat să recunosc asta.”

Maria P., cititoare

 

“Unele cărți sunt mai mari decât par. Mă simt ca în copilărie… Eu mică, iar totul imens in jur; citind Namaste, un roman de aventuri spirituale in Nepal. Recomand… Lectura e minunată!”

Andreea C., cititoare

 

“Atunci când te-am invitat în casa mea, am decis, ascultându-te cu multă plăcere, printre cuvintele așternute în romanul care a înflorit, probabil, când sufletul tău a înflorit precum o floare de lotus… Aah, daa… Să îți mai împărăașesc ceva… Am primit în dar un prieten și o experiență personală minunată, în timp ce te ascultam.”

Margareta M., cititoare

 

5 Comentarii

 1. Sorin
  Posted 29/12/2012 at 8:44 PM | #

  In preajma Craciunului, intru pe facebook si, intamplator, ii citesc o postare din care reiesea ca ar fi in Navodari.

  Ma gandesc…”Omu’ numai de mine nu are chef”… si alung din minte gandul… totusi, zic… hai sa risc… sa-i trimit un mesaj.

  Culmea… imi raspunde ca da, am citit bine si ca e la Malul Marii Negre… frate, imi zic, asa ceva nu se rateaza… ii scriu din nou si ii scriu cu inima indoita ca vreau sa ne intalnim… imi zice OK, imi da numarul de telefon… nu mai intru in detalii.

  In Ajunul Craciunului, ma trezesc ca orbetele de la ora 08.30… vacanta fiind, tot orasul doarme… si merg in City Park Mall sa cumpar cartea de la Carturesti.

  Astept o ora in fata Mall-ului care se deschide de la ora 10.00, ii spun tipei pentru ce cumpar cartea, ca merg sa-mi dea un autograf SEGA… tipa zice spune-i ca-l asteptam la Carturesti!!!

  Ajung in Navodari, era inca pe plaja, isi facea alergarea de dimineata… dar nu a fost cazul sa-mi dea prea multe detalii… pentru ca l-am simtit de la distanta.

  Apare impreuna cu Suzy, catelusa lui… e o nebunie frumoasa de om (si nu ma banuiti ca as avea alte inclinatii… NUUU)… emana in jurul lui o liniste de nedescris si multa iubire… iar ochii… privirea aceea nu o vei uita niciodata!!!!

  Când m-am întâlnit cu el să-mi dea un autograf pe romanul pe care l-a scris despre aventurile spirituale în India, i-am spus că încă nu i-am citit cartea și că citesc ‘Puterea Prezentului’ a lui Eckhart Tolle. Mi-a răspuns,ușor intrigat, ‘dar eu nu sunt un învățător, romanul meu este despre aventurile mele din India’.

  Prietene, probabil că nu ești… încă un învățător… dar romanul tau ‘NAMASTE’ (Un Roman de Aventuri Spirituale în INDIA)…. m-a captivat de la prima și până la ultima pagină și mi-a făcut vacanța de Crăciun mai frumoasă. De la ‘Invitația la Vals’ a lui Mihail Drumeș (pe atunci aveam 17 ani ), nu am mai fost atât de captivat de un roman!!!!

  Namaste ♥

 2. catalin
  Posted 26/11/2012 at 6:13 PM | #

  salut!
  aici catalin, cu 11 ani mai tanar decat tine, care a ajuns la un an distanta in resort, tot in “`work as meditation“, dar am `nimerit` la events sub prabodh.sumiran (http://www.facebook.com/prabodh.sumiran), daca-ti spune ceva numele rusului :))
  in fine, scrie-mi un mail sa povestim acolo

  sa fii iubit!

 3. Andreea
  Posted 29/08/2012 at 4:11 PM | #

  Draga Sega,

  Parca imi doream sa nu se mai temrine…
  Te simt asa ca un prieten..parca am fost acolo cu tine. Cand s-a temrinat cartea parca am ramas asa…in aer… Si acum gata?
  Foarte mult mi-a palcut…
  Sunt tare curioasa ce s-a mai intamplat. Cum a fost in Nepal? Pe yoko ai mai vazut-o vreodata? Poate urmeaza si partea a doua 🙂
  Ce bine e cand oamenii impartasesc din experientele lor (mai ales asa frumos scrise) ….te simti mai putin singur…

  Multumesc,

  Andreea

  • Posted 29/08/2012 at 10:35 PM | #

   multumesc pentru mesaj, andreea. raspunsurile la intrebarile tale in namaste, romanul de aventuri spirituale in nepal, care va aparea la anul, prin vara.

   namaste!

Comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii:

*
*