Media

28 iunie 2016: Cu Desireé Halaseh, autoarea cărții Spațiul dintre nori, într-un interviu split screen pentru libris.ro, pe marginea cărților și a călătoriilor.

12 august 2015: Eugen Istodor întreabă, Sega răspunde. Pentru Cațavencii.

9 decembrie 2014: Ioana Răducu despre Namaste.

27 octombrie 2014: Unde fugim când ne ascundem de noi? se întreabă Elena Potocean în acest articol pe Bookblog.

6 august 2014: “Recomand acest roman tuturor celor care îşi doresc să se detaşeze de lumea care îi înconjoară şi care doresc să înţeleagă singurătatea omului şi responsabilitatea faţă de propria-i fericire”, o recenzie Marina Georgiana Mogos.

6 februarie 2014: “Namaste – un roman de aventuri spirituale în Nepal continuă, în ceea ce privește calitatea scriiturii, tradiția care pare să fi început deja, odată cu lansarea romanului de debut din 2012, Namaste – un roman de aventuri spirituale în India. Totul este interpretabil și dependent de context, iar adevărurile descoperite încet, ba chiar cu dificultate”, scrie Anca Elena Zaharia pentru Hyperliteratura.

4 februarie 2014: Calde mugetări din Nepal, pentru Frantz; cu precizarea că n-am scris albume, ci cărți și că am auzit mai multe voci, dar n-am ascultat decât de una, a rațiunii.

15 ianuarie 2014: Clasamentul celor mai bine vanduti scriitori la Elefant.ro in 2013 (sursa Mediafax)

27 octombrie 2013: “Călătoria iniţiatică atinge punctul culminant când Sega vizitează locurile unde s-a născut şi a crescut Gautama Buddha. Drumul său este descris în paralel cu legenda prinţului Siddhartha care s-a iluminat, după ce a descoperit impermanenţa lucrurilor. Sega însuşi devine Segghartha, detaşându-se de vechiul eu şi împrumutându-se total poveştii. Întâlnirea cu ‘Monstrul din Lumbini’ îi deschide ochii în privinţa adevăratei frumuseţi umane, dar şi a altor adevăruri sacre, ascunse în cutele vieţii…” – o recenzie de Teodora Gheorghe, pentru “Semne bune”

4 octombrie 2013: Nu te pui cu Brandu’ lu’ Chinezu’

19 septembrie 2013: Namaste la Agenția de Carte

18 septembrie 2013: Namaste, by Irealia

12 septembrie 2013: Sega la Teo Show.

3 septembrie 2013: “Namaste!”, ne zice și Lucia-Gabriela Bidi

1 septembrie 2013: Cititorii ieșeni au răspuns Namaste, la Librăria Floarea Vieții

31 august 2013: “Trăiri, păreri și emoții”, de Alina Georgiana Hristea

5 august 2013: Din ciclul “plecasem bou, mă întorsesem vacă” – interviu pentru Academia Cațavencu

31 iulie 2013: “Stilul e vioi si amuzant, si mereu in schimbare. La fiecare cateva pagini aduce ceva nou, e o carte perfecta de luat in vacanta sau in calatorie. Fata de primul volum, Sega a devenit un scriitor mai bun.”, spune Mac Gregor pe blogul lui de yogin.

30 iulie 2013: Cică, Namaste

24 iulie 2013: “Nu știu cum a reușit să se strecoare cartea aceasta la mine în apartament, nu!, nu doar în apartament, dar și în camera, și acum și in pat, în viața mea.” – Cutia de cuvinte

Omul care aduce cartea despre Namaste în Nepal.

19 iulie 2013: “Când citești romanul ai impresia că stai de vorbă cu un prieten apropiat care tocmai s-a întors din călătoria vieții lui.” – Mihaela Mușat (Koolhunt)

4 iulie 2013: “De ce a plecat Sega in India si despre faptul ca nu e chiar usor sa-ti gasesti drumul spiritual”. La Hotnews.

17 iunie 2013: “Adevărata călătorie a vieții e probabil din Ego către Sine! O călătorie curajoasă, o cărare dificilă și probabil nerecomandată minorilor. În glumă sau în serios, cine s-ar supune de bună voie și nesilit de nimeni unui travaliu terapeutic, al cărui final nu se întrevede în miezul beznei?! O călătorie la care nu se înhamă mulți, căci vorba lui Dostoievski, în legenda marelui inchizitor, libertatea nu e pentru cei mulți!”… Restul în articolul Lilianei Oprișan.

8 iunie 2013: Literatură, frate! zice Șerban Huidu.

3 iunie 2013: ‘La Humanitas, cele mai vândute volume au fost cele două titluri semnate de Lucian Boia “Sfârşitul Occidentului?” şi “De ce este România altfel?”, urmate de “O scurtă istorie ilustrată a românilor”,de Neagu Djuvara, şi “Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal”, de Sega.’ – Mediafax.

1 iunie 2013: De vorbă cu Petru Stratulat la Radio Guerrilla.

14 martie 2013: “Primul volum al trilogiei Namaste a însemnat pentru mulți cititori o revelație, nu doar literară. Este povestea căutării de sine, călătoria către esențe, după ce te scuturi de cele lumești – un job într-o companie unde se muncește în draci, pentru bani destui și nu-ți mai rămâne timp decât pentru o viață personală seacă. Cel de-al doilea volum este gata de lansare și își va duce cititorii în Nepal, un loc la fel de fascinant ca și India, prima destinație a lui Sega…” Restul aici, pe Bookmag.

3 decembrie 2012: Blitz-interviu cu Ana Smădeanu pe AnaVacante.ro

21 noiembrie 2012: Topul Books Express al celor mai frumoase cărți de călătorie.

16 octombrie 2012: “Nu se simțise niciodată mai singur și mai rupt de lume ca atunci, în toamna anului 2009, la Vama Veche, în rulota aceea parcată pe malul mării. Din ruptură a început să se nască Namaste. Și în ruptură a început să dispară Sega…”; poate de-asta mi-au zis “Ovidiu”.

12 octombrie 2012: Namaste, pescari de lună

4 octombrie 2012: “Casta copywriterilor e sortită pieirii”, afirmă Luca Dinulescu de la Academia Cațavencu.

3 octombrie 2012: Cronicile Ancuței.

26 septembrie 2012: Un român în India

23 septembrie 2012: Dan C. Mihăilescu, omul care aduce cartea, despre Namaste. La ProTV.

21 septembrie 2012: “O călătorie în Țara Diavolului”; un interviu pentru GlareMagazine.ro

13 septembrie 2012: Cu Sega până-n India și mai departe de ea”, de Evergreen.

12 septembrie 2012: “Numai cine dorește se transformă”, articol de Mihaela Mușat.

10 septembrie 2012: “Namaste” al lui Sega – de Andreea Talmazan.

9 septembrie 2012: Interviu pentru azicitesc.ro, cu Elena Silvana Potocean.

6 septembrie 2012: Interviu pentru Bewhere, cu Ema Stere.

22 august 2012: “Namaste fără coaste”. Autorul articolului n-a avut coaie să zică “fără coaie”. El a preferat rima rezultată punând greșit accentul, pe al doilea “a” din “Namaste”. Sau  pe “e” din “coaste” 🙂

21 august 2012: Buletin dadaist.

13 august 2012: RECENZIE de Cristina Stancu (Bookblog.ro). Citez: “Unele secvenţe sunt trase de păr, de-a dreptul neverosimile (defect inevitabil în scrierea de jurnale pentru că intervine tentaţia ficţiunii şi a înfrumuseţării realităţii)”. Cu precizarea că nimic nu e tras de păr, că totul a fost pe bune.

+ o recenzie… “about a book by a Romanian author” pe BookishMood.

…și Namasteeee, Sega! de Liliana Oprișan (www.placerea-de-a-călători.ro)

10 august 2012: “Întâlniri răcoroase cu Sega și experiențe luminoase transpuse în cărți”, articol de Roxana Sturzu pentru Mala-Hierba.

TOP 5 – Cărți noi de citit în vacanță (România Liberă) – Namaste pe locul 3.

7 august 2012: „Învăț să merg din nou, cu ajutorul scrisului, povestind încet, pas cu pas, ce am trăit atunci, acolo, departe“ – interviu cu Virginia Costeschi pentru Bookmag.

“Sega ştie cel mai bine să deseneze stări. Lucru care se vede perfect în Namaste, primul volum dintr-o trilogie care va descrie experienţa lui din anul sabatic petrecut în India…” – Nicoleta Lepădatu pentru One.ro

3 august 2012: O carte scrisă din dragoste de libertate. Cronică în revista UNICA, de Virgina Costeschi (Bookmag).

18 iulie 2012: I-am dat Inei Hofnar niște răpunsuri Perfecte.ro

9 iulie 2012: În spiritul Namaste, la Money Magazine

6 iulie 2012:  Povești din Brașov la Mix TV, cu Cornelia  Crevean.

Povești din Brașov la Mix Tv cu Cornelia Crevean

3 iulie 2012: Namaste revine” – un nou articol, semnat Elena Silvana Potocean.

29 iunie 2012: Sega – un căutător anti-vrăjeală – articol de Simona David-Crisbășan pentru Think Outside The Box.

Magor Csibi si Sega

27 iunie 2012: “Cӑlӑtoria din exterior spre interior e mereu una fascinantӑ, extrem de ȋnfricoșӑtoare, dar mai ales intimӑ. Iar Sega ne oferӑ o confesiune sincerӑ și nelipsitӑ de umor. O  oglindӑ ȋn care sӑ ne privim reflexiile și ocazia de a ne ȋnfrunta demonii, dacӑ vom avea curajul sӑ stingem lumina.” – articol pe www.azicitesc.com de Elena Silvana Potocean.

23 iunie 2012: La Jurnalul Cultural (de la minutul 05:50 la minutul 14:25) pe TVR Cultural, cu Andra Gavril.

Jurnal Cultural cu Andra Gavril

20 iunie 2012: “Cine esti tu si ce ai vrut sa te faci cand vei fi mare?” – interviu cu Ioana Budeanu.

18 iunie 2012: “Sunt cărți de care nu te poți desprinde. Te folosești de fiecare pauză pe care o ai pentru a mai citi măcar o pagină. Așa a fost în cazul meu cu Namaste…”, scrie Andreea Raicu.

Andreea Raicu citind Namaste

15 iunie 2012: Știrile ProTV (de la minutul 31:07 la minutul 33:04) , cu Andreea Esca.

Știrile ProTv cu Andreea Esca

12 iunie 2012: „Experienţele de care am avut parte au fost providenţiale. Parcă mă aşteptau de mult, parcă aşteptam de mult să le trăiesc“ – articol TAIFASURI

11 iunie 2012: “Sega este un publicitar talentat, de multe ori făcând apel la ‘meseria’ sa pentru a transmite stări, emoții, imagini, culori, mirosuri. Este însă și un scriitor talentat, alternând poveștile de călătorie cu inserții filozofice interesante, cu meditații și dialoguri interioare. Este un vizionar, este și un om simplu, este un geniu și un nebun, cum vor spune mulți.” – Namaste, by Sega – dincolo de gânduri

‎”Nu este o rețetă a cunoașterii, nu propovăduiește pompos ‘așa da’-uri. Oferă doar alternativa și apasă butonul acela al conștiinței amorțite; cartea aceasta face loc – iubirii, speranței, toleranței, înțelegerii, și aruncă peste bord balastul îndoielii.” – Articol pe blogul Angelei.

4 iunie 2012: La Bookfest 2012 «volumul “Misterul telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 şi unele amănunte aproape de necrezut din preajma dramaticei noastre capitulări”, de Neagu Djuvara, a fost vândut în peste 1.000 de unităţi şi a ocupat primul loc în topul vânzărilor editurii Humanitas. Volumul este urmat în top de “Ochiul căprui al dragostei noastre”, cea mai nouă carte semnată de Mircea Cărtărescu, “Estul naivităţilor noastre”, de Gabriel Liiceanu, Namaste“, de Sega, un volum ce face parte din cea mai nouă colecţie a editurii, dedicată cărţilor de călătorie, şi “Istoriile mele”, de Eugen Stancu în dialog cu Lucian Boia.» – MEDIAFAX

Bookfest 2012

4 iunie 2012: “Cert este pentru mine un lucru: nu toți oamenii au curajul asumării unui drum în întregime necunoscut, cu care să schimbe definitiv un mod de viață comod, dar nesatisfăcător din punct de vedere interior. Este apăsătoarelungă și pe alocuri tristă calea, e-adevărat, dar oferă, în schimb, șansa unei libertăți pe care nu o poți aprecia altfel, decât zămislind-o și trăind-o” – http://doiochialbastri.blogspot.ro/2012/06/interior.html

3 iunie 2012: Articol Asiacinefil, de Cris999.

1 iunie 2012: “Nu e ‘manualul micului iluminat’, nici ‘tratat de spiritualitate'” – articol TOTB, de Camelia Moga.

31 mai 2012: Ce mai zice Sega, “publicitarul” – articol pe Realitatea.net

12 mai 2012: De ce m-am lăsat de publicitate? Articol de Ana Militaru publicat pe IQAds acum 4 ani, la data de 10 aprilie 2008. Cu două luni înainte să purced spre India)

11 noiembrie 2011: “De la publicitate la aventuri spirituale prin Orient. Cum s-a născut romanul ‘Namaste'”, un interviu outside the box, de Camelia Moga.

Comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii:

*
*