Noutăți

23 mai 2015: Namaste. Un roman de aventuri spirituale în Nepal, ediție specială. Te aștept la BOOKFEST, sâmbătă 23 MAI 2015 ora 18:30, la standul Editurii Humanitas, pentru o sesiune de autografe.

editie speciala cover

16 septembrie 2013: 

10 septembrie 2013: Cărți pentru seri de toamnă, recomandate de Glamour.

13 august 2013: Namaste în Nepal pe locul 4 la Cărturești.

9 iunie 2013: Conform Elefant.ro, Namaste în Nepal e a 12-a “cea mai vânată carte” lansată la Bookfest 2013.

3 iunie 2013: Datorită vouă, Namaste în Nepal a ieșit pe LOCUL 4 în topul vânzărilor Humanitas la Bookfest 2013! 

Vă mulțumesc pentru că ați fost sâmbătă acolo, la lansare, și mă plec în fața voastră smerit, cu palmele împreunate în dreptul inimii… Namaste!

27 mai 2013: Namaste. Acum și în Nepal.

20 mai 2013: Am bucuria să vă anunț că…

13 mai 2013: În pregătire…

mai 2013: “Călătorie dincolo de ziduri”, discursul meu la TEDxEROILOR… O poveste despre zidurile pe care le construim în jurul nostru ca să ne apere, dar care, fără să ne dăm seama, ajung să ne fie închisoare. Putem străbate lumea în lung și în lat și să nu ieșim niciodată “afară” până nu trecem de aceste ziduri. Cum să depășim zidurile dintre “inside” și “outside” și… de ce am face-o, la urma urmei?

28 februarie 2013: Până la vară când apare cartea a doua, apare Sega să-ți citească din ea… După 4 luni de stat și scris pe malul mării, ne-am gândit să venim la București cu N2. În avanpremieră.

AVANPREMIERĂ N2

Aventurile spirituale ale lui Sega continuă în Nepal, țara în care s-a născut Buddha.

După cele 3 luni petrecute în ashramul lui Osho din Pune, Sega își ia zborul spre Himalaya și aterizează la Kathmandu, fără să-și fi propus să cucerească Everestul ori să-l întâlnească pe Yeti, ci să-și prelungească viza pentru India, să urmeze un curs de Vipassana în izolare și să facă o vizită la Lumbini, unde s-a născut Siddhartha Gautama, cel care a devenit Buddha.

Ca să-și încerce puterile, Sega nu recurge la rezervări prin internet și nici la ghiduri turistice sau persoane de contact, lăsându-se cu totul la voia întâmplării. Ceea ce îl va costa desigur… Soarta îi scoate în cale personaje dintre cele mai stranii, precum monstrul din Lumbini, deghizat într-un sadhu, frații Devkota care îl momesc în excursii pe care nu și le-a dorit niciodată, Ana, frumoasa rusoaică și Igor, prietenul ei psihopat, sau Lama, ghidul nebun care îl duce în Shangri-La, locul ascuns în inima munților Himalaya.

De la rafting pe râul Trisuli la călărit elefanți prin junglă, de la călușarii din Sauraha la Sarangkot, locul de unde se vede Annapurna în toată splendoarea, din Thamel și până la Kapilavastu, palatul unde a trăit prințul Siddhartha înainte de Marea-i Renunțare, din Centrul Dharmashringa, unde meditează 10 zile în izolare, în arestul politiei, unde petrece o noapte după gratii, Sega are parte de tot felul de peripeții care îl schimbă pentru totdeauna, revelându-i sensuri din ce în ce mai adânci ale salutului Namaste, dar și îndepărtându-l de toate ca să-l aducă mai aproape de sine însuși.

(CLIC DACĂ AI FB)

22 decembrie 2012: M-a lovit din senin, așa cum lovește orice idee: blând, dar deșteptător. S-a întâmplat a doua zi după sfârșitul lumii profețit de maiaș, la începutul unei lumi noi și minunate… Și dacă tot m-a lovit, i-am zis ideii ZENSTICK WORKSHOPS… Clic pe poză, ca să afli de ce.

ZENSTICK WORKSHOPS

18 noiembrie 2012: Top 10 în cărți digitale. La Elefant.ro.

Top 10 ebook

1 octombrie 2012: NOU! A apărut ediția digitală.

1 septembrie 2012: Cartea lunii septembrie. La Serial Readers.

15 august 2012: Sâmbătă. 18 august. Mangalia. Sega. Namaste.

9 august 2012: Namaste a intrat în Top 10 la Elefant.ro.

2 august 2012: Peste noapte: #1 în Memorii & Jurnale, #17 în Cărți… Elefant.ro

1 august 2012: A doua cea mai bine vândută carte la Cărturești este…

31 iulie 2012: #2 în Memorii & Jurnale, #25 în Cărți. La Elefant.ro

30 iulie 2012: La încheierea referendumului de duminică, Elefant.ro raportează următorul rezultat: Namaste ocupă locul 3 în categoria Memorii & Jurnale și locul 34 în top 50. “Am fost și suntem în cărți; vom contesta rezultatul” (Victor Ponta), “Lovitura de stat continuă! Îi rog pe toți românii să fie foarte atenți la ce cumpăra din librării” (Traian Băsescu), “Conform sondajelor noastre, Namaste ocupa acum cinci zile locul 8 în categorie și locul 65 în general… Efectiv peste noapte, s-a ajuns la locul 3… D-voastră chiar vi se pare normal? Mie nu. Evident că vorbim de o fraudare și încă una grosolană” (Crin Antonescu), “Manifestul Partidului Comunist, Capitalul, chiar și Desculț – acestea sunt cărți top 5. Namaste e o emanație nesănătoasă, servind unor interese obscure, antidemocratice” (Ion Iliescu) sunt câteva dintre declarațiile la cald ale politicienilor. Rezultatul se actualizează în cursul zilelor următoare.

26 iulie 2012: Două evenimente la Iași:

25 iulie 2012: Top Elefant.ro: #8 în categorie, #65 în general… Și un preț promoțional, între 23 și 29 iulie:

Namaste la Elefant.ro, 25 iulie 2012

1 iulie 2012: Un nou tiraj, o nouă lansare.

29 iunie 2012: Se pare că primul tiraj s-a epuizat. Îl așteptăm pe următorul.

20 iunie 2012: La numai 3 săptămâni de la apariție, Namaste a urcat pe locul 11 în topul vânzărilor Elefant.ro, la categoria categoria “Memorii / Jurnale”.

11 iunie 2012: Namaste la Cărturești: joi, 14 iunie, ora 19:00

Cărturești

4 iunie 2012: ULTIMA ORĂ! – La Bookfest 2012 «volumul “Misterul telegramei de la Stockholm din 23 august 1944 şi unele amănunte aproape de necrezut din preajma dramaticei noastre capitulări”, de Neagu Djuvara, a fost vândut în peste 1.000 de unităţi şi a ocupat primul loc în topul vânzărilor editurii Humanitas. Volumul este urmat în top de “Ochiul căprui al dragostei noastre”, cea mai nouă carte semnată de Mircea Cărtărescu, “Estul naivităţilor noastre”, de Gabriel Liiceanu, Namaste“, de Sega, un volum ce face parte din cea mai nouă colecţie a editurii, dedicată cărţilor de călătorie, şi “Istoriile mele”, de Eugen Stancu în dialog cu Lucian Boia.» – MEDIAFAX

2 iunie 2012: Ziua N. Ora 19:30. La Bookfest.

10 mai 2012: Namaste iese în lume!

11 aprilie 2012: Vestea proastă e că “Namaste” nu apare luna asta, așa cum anunțasem anterior, pentru că am renunțat la Editura Adevărul. Nu o să dezvălui motivul, dar cred că poate fi bănuit ușor… Vestea bună e că mi-am exersat ieri semnătura pe contractul încheiat cu Editura HUMANITAS. Îndrăznesc să spun că, în sfârșit, cartea a intrat pe făgașul cel bun. Văd deja luminița de la capătul tiparului. Primul volum din “Namaste” va apărea pe la sfârșitul lunii mai, cu concursul foștilor mei colegi de la McCANN, care mă vor spijini la promovarea cărții. O să fie bine. Paște fericit 🙂

15 februarie 2012: De-acum e oficial: Namaste vine cu Adevărul. Prin aprilie, într-o librărie de lângă tine. Mai multe detalii, în curând.

7 februarie 2012: Trebuie sa recunosc că mie îmi plac despărțirile. Ador la revederile, rămas bunurile, adiourile și dezbrățișările. Iubesc golurile pe care le las în urmă și golurile pe care le iau cu mine mai departe. În aceste goluri moi, întunecoase și calde ca niște utere se zămislesc noile începuturi… Acum un an, la 15 februarie 2011, începeam o aventură împreună. Astăzi am ajuns la capătul ei, dar în golul lăsat se pregătește un nou început: o carte completă, care va apărea în librării pe la jumătatea lui aprilie. Până când drumurile ni se vor întâlni din nou, rămâi cu bine, dragă prietene. Și nu te teme de goluri. Golurile nu înseamnă niciodată sfârșitul.

Te dezbrățișez cu drag, Sega

9 ianuarie 2012: Arirang, Arirang, Arariyo… Lumea asta nebună, iubirea mea indiferentă… Dragostea ta a rămas aici, dar tu ai plecat… Nu mai pot decât să plâng… Arirang, Arirang, Arariyo, pe dealul Arirang te rog să mă duci… Am tradus “Arirang”, filmul regizorului sud-coreean Kim Ki-duk, rememorând momentele teribile petrecute de mine însumi în propria mea perioadă de izolare când am început să scriu “Namaste”. În urma unor experiențe care l-au marcat, Kim Ki-duk s-a retras din lumea filmului în 2008, trăind vreme de 3 ani într-o colibă pricăjită în munți. “Arirang” este povestea unui creator părăsit de muze, a unui om singur și disperat, care încearcă să-și regăsească echilibrul, meditând asupra filmelor sale și a condiției umane. Un film tulburător pe care te invit să îl urmărești pe www.asiacinefil.com.

17 decembrie 2011: Mi-a luat 1 an și 2 luni să ajung sa scriu rândurile de mai jos:

AZI AM ÎNCHEIAT EDITAREA PRIMULUI VOLUM DIN NAMASTE, ROMANUL DE AVENTURI SPIRITUALE PRIN INDIA ȘI NEPAL. CARTEA VA AVEA PESTE 390 DE PAGINI + POZE.

Să trecem acum la etapa următoare: găsirea editurii potrivite.

15 decembrie 2011: Să știți că nu am am nici o legătură cu www.bisericasega.ro… Ce-i drept, mă gândeam să întemeiez și eu o religie, dar, na, uite că acum trebuie să îi schimb numele.

11 noiembrie 2011: “De la publicitate la aventuri spirituale prin Orient. Cum s-a născut romanul ‘Namaste'”, un interviu outside the box.


Comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii:

*
*